Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

4 dolog, amit a női gyógypapucsokról tudni érdemes

4 dolog, amit a női gyógypapucsokról tudni érdemes
Egy gyógypapucs maga a megváltás, amikor valaki sokat talpal a nap folyamán és jellemzően nem ülve végzi el a munkája nagy részét. Bár a mai napig sokaknak egy ormótlan és legkevésbé sem divatos lábbeli jut eszükbe először a női gyógypapucsok kapcsán, ám ma már ez egyáltalán nem igaz. Íme néhány dolog, amit érdemes tudni ezzel a témával kapcsolatban, ráadásul azt is megtudhatod, hol találhatók gyógypapucsok akciósan!

A női gyógypapucsok esetén lényeges a talp kialakítása

Egy ilyen lábbeli akkor ideális, ha a talpa úgy van kialakítva, hogy általa nem túl magas és nem túl alacsony a sarok része. Ez azért fontos, mert abban az esetben, hogy ha túl nagy szintkülönbség, akkor megnő a terhelés a harántboltozaton, amely például egy egyébként is megsüllyedt lábboltozat esetén tovább ronthat a helyzeten és folyamatos fájdalmat is okozhat. Ha pedig nincs kiemelve a sarok, járás közben húzódhat az Achillesz ín is, amely szintén fájdalomhoz, sőt, akár gyulladáshoz is vezethet. Mindezek fényében a legjobb az, ha 2,5-3 centiméter magas a választott gyógypapucs sarka. 

 

Lényeges, milyen anyagból készül

A női gyógypapucsok a másik lényeges szempont az, hogy milyen anyagból készül. Hiszen a műanyag vagy műszálas felületek hamar feltörhetik a lábat, nem beszélve a kellemetlen és egészségtelen izzadásról és a rossz szellőzésről. A legideálisabb az, ha a használt alapanyag a minőségi bőr, amely nagyban növeli a komfortérzetet függetlenül attól, hogy otthon, a munkahelyeden vagy az utcán viseled a gyógypapucsot. 

 

Bedőlő boka esetén is van ideális modell

Bár sokan nem fordítanak rá figyelmet, a bedőlő bokát fontos megtámasztani. Éppen ezért ilyenkor olyan papucsot érdemes választani, amelynek belső talpéle megerősített hosszanti szegéllyel van felszerelve. Lényeges emellett, hogy legalább két pánt legyen a lábbelin, amely így biztonsággal tartja a lábfejet és ellensúlyozza a bedőlő bokát. Kiemelten fontos az is, hogy a pántok állíthatók legyenek, ezáltal ugyanis tökéletesen személyre szabható a papucs. 

 

Legyen cserélhető a betét!

Higiéniai szempontból lényeges, hogy a gyógypapucsban található betétet időről időre ki lehessen venni és legyen lehetőség annak megtisztítására. Mivel nyitott lábbelikről van szó, az izzadás mellett a járás során felvert por és egyéb szennyeződések is lerakódhatnak a belső talp részen, amelyet érdemes bizonyos időközönként eltávolítani. Ezáltal tovább fenntartható a komfortérzet. 


Az olykor borsos ár sok esetben visszatartó erő e lábbelik esetében, éppen ezért érdemes újra és újra szétnézni a kínálatunkban, ahol a gyógypapucsok akciósan is kaphatók!
A nálunk kapható papucsok mindegyike bevizsgált minőségi termék, így biztos lehetsz abban, hogy megfelelnek a fentebb leírtaknak és nagyban hozzájárulnak a komfortos mindennapokhoz.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyógypapucsok