Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 jó tanács, ha gyógypapucsot vásárolsz

5 jó tanács, ha gyógypapucsot vásárolsz

Bár egyre többen viselnek szívesen gyógypapucsot, mégis sokak fejében él az a tévhit, hogy ilyen jellegű lábbelit csak orvosi tanácsra hordanak, ráadásul messziről fel lehet ismerni ezeket a modelleket a legkevésbé sem divatos kialakításukról. Nos, mindez a legkevésbé sem igaz, sőt, a legtrendibb darabok bárki számára jó szolgálatot tehetnek a hétköznapok során is. Lássuk, mi mindent érdemes figyelembe venned, ha gyógypapucsot vásárolnál!

1. Mindig nézd meg a gyógypapucs talpát!

Egy igazán jó női gyógypapucs hamar felismerhető arról, miként van kialakítva a talp része. Soha nem túlságosan magas, de nem is túl alacsony a sarka, hiszen ha itt valamilyen okból jelentős szintkülönbség alakul ki, bizony hosszú távon káros lehet a talp, az ízületek és a porcok számára is. Amennyiben pedig túl alacsony ez a rész, járás közben húzódhat az Achillesz ín, ami fájdalomhoz, sőt, akár gyulladáshoz is vezethet előbb vagy utóbb. Vagyis a legjobb, ha 2,5-3 centiméter magas a választott női gyógypapucs sarka. 

2. Minőségi anyagból készült modellt érdemes választani

Abszolút nem elhanyagolható szempont egy gyógypapucs kapcsán az sem, hogy milyen anyagból készül. Hiszen a különböző műszálas anyagok hamar feltörhetik a lábat, ráadásul már néhány órás használat után is jelentkezhet fokozott izzadás a nem megfelelő szellőzés miatt. A legjobb, ha minőségi bőrből készült a választott papucs, ez ugyanis nagy mértékben növeli a komfortérzetet. Így a munkahelyen, otthon vagy egy kellemes séta közben is tökéletes viseletet biztosít. 

3. Mindenképpen legyen cserélhető a betétje!

Higiéniai szempontból kiemelten fontos, hogy a gyógypapucsban található betétet ki lehessen cserélni vagy tisztítani, hiszen egy ilyen lábbelivel hosszú távra tervez az ember, vagyis nem csak egy szezonban fogod hordani. Mivel nyitott lábbelikről van szó, nem csak az izzadás miatt fontos mindez, de a mindennapi használat során a felvert por és egyéb szennyeződések is lerakódhatnak a belső talp részen. Ezáltal tovább fenntartható a komfortérzet és növelhető a női gyógypapucs élettartama is. 

 

4. Legyen állítható a feje!

Jó tanács a fentiek mellett az is, hogy lehetőség szerint legalább két pánt legyen a lábbelin, amely így biztonsággal tartja a lábfejet. Ha pedig a pántok állíthatók, általuk tökéletesen személyre szabható a papucs. 

5. Bedőlő boka esetén a támasztásra is gondolni kell

A bedőlő bokát fontos megtámasztani, így ilyenkor olyan papucsot érdemes választani, amelynek belső talpéle megerősített hosszanti szegéllyel van felszerelve. 

Ha a fentiek alapján úgy érzed, készen állsz arra, hogy megtaláld a számodra tökéletes gyógypapucsot, nézz szét webáruházunkban. A nálunk kapható papucsok mindegyike bevizsgált minőségi termék, így biztos lehetsz abban, hogy megfelelnek a fentebb leírtaknak. 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyógypapucs gyógypapucsok