Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A legjobb gyógypapucs márkák a komfortos mindennapokért

A legjobb gyógypapucs márkák a komfortos mindennapokért
Amint az ember megtanul biztonsággal járni, - nagyjából egy éves korában -  cipő kerül a lábára. Ennek nyomán pedig mára általános, civilizációs problémává vált az, hogy mindenki valamiféle lábproblémával küzd, legyen az harántboltozat süllyedés vagy akár lúdtalp. Ezért nagyon fontos a megfelelő lábbeli viselése. Ha a legjobb gyógypapucs márkák között keresgélsz, hamar megtalálod a minden szempontból tökéletes viseletet. 

A gyógypapucs márkák nem ormótlan lábbeliket takarnak!

Sokan gondolják első hallásra azt, hogy a különböző gyógypapucs márkákhoz tartozó termékek mind olyan ízléstelen, ormótlan lábbeliket jelentenek, amelyek csak a beteg emberek viselnek. Pedig ez korántsem igaz! A saját szemeddel is láthatod, hogy a választékban ízléses, az aktuális divatnak megfelelő, mégis ergonómiailag megfelelően kialakított papucsokat találsz. Ezek viselése pedig mindenki számára hasznos és előnyös. 

 

Miért van szükség gyógypapucs viselésére?

Mivel már nagyon korán jellemzően cipőben és nem mezítláb járunk odakinn, a talp egyszerűen másként fejlődik és bizonyos izmok kényelmessé, inaktívvá válnak. Ez pedig egyenes utat jelent a lábproblémák kialakulásához. Ma már a legtöbb embernek bizony van valamilyen ilyen jellegű gondja, legyen az harántboltozat süllyedés, lúdtalp, bütyök vagy kalapácsujj. Ráadásul a hölgyek kiemelten érintettek e téren. Pontosan ezért van szükség anatómiai gyógypapucsok viselésére, legyen az hagyományos pántos variáció vagy akár klumpa. 

Gyógypapucs márkák, olasz gyógypapucsok

A legjobb gyógypapucs márkák

Természetesen ha gyógypapucsról van szó, mindenki a lehető legjobbat szeretné megvásárolni közülük. Pontosan ezért érdemes a legjobb gyógypapucs márkák között válogatni. A hazai termékek közül Bio Comfort és az Ro-Call a két vezető név a területen, olyannyira, hogy ezek már a védőfelszerelésnek minősített szakmai felhasználású munkalábbeli kategóriába tartoznak. Szintén meg kell említeni a világszinten híres és elismert olasz gyógypapucsok előnyeit is. Mindegyik olyan kényelmi gyógypapucs, amely ergonómiailag kiképzett talppal illetve talpbetéttel készül. 

 

Olasz gyógypapucsok

A hazai márkák mellett az olasz gyógypapucsok mellett sem mehetünk el szó nélkül, ha  a lábak egészségéről van szó. A Sanithal Light,Glove, Dr. Monte Bosco, Dr Punto Rosso, valamint a Comfort Stepp papucsok mind olyan elismert márkák, amelyek bevizsgált minőségi termékeket forgalmaznak. Ezek az Olaszországból származó valódi nappabőrből készült termékek mind komfortosak, támogatják a lábak egészségét és mindemellett divatosak is. Csúszásmentes talpuk biztonságos használatot biztosít a felhasználójuknak. Mivel ezek a papucsok jellemzően orvostechnikai segédeszköznek minősülnek, ezért egészségpénztárnál elszámolhatóak. 

Gyógypapucs márkák, olasz gyógypapucsok

Miért fontos a gyógypapucs viselése?

Egy ilyen lábbeli számos pozitív tulajdonsággal bír, amelyek egytől egyig a talpat, a lábakat és a testet szolgálják. Az anatómiai szempontok szerint előformázott talp rész kényelmet és stabilitást tesz lehetővé, valamint segítségével támogatható a megfelelő tartás is. Emellett mindennek hála sokkal később fárad el az ember lába is akár hosszabb gyaloglás után is. Sőt, közvetve az olyan problémáknak is elejét lehet venni egy gyógypapucs hosszú távú viselésével, mint például a bőrkeményedés vagy duzzanat kialakulása, vagy akár a rossz vérkeringés, a nehézláb érzés vagy a hátfájás. Amennyiben már tudomásod van valamilyen rendellenességről a lábaddal kapcsolatban, akkor is érdemes beszerezned egyet a legjobb gyógypapucs márkák közül. Ugyanis ha ilyen papucsok viselsz, enyhíthetők a panaszaid és hozzájárul ahhoz is, hogy ne romoljon a láb állapota.

 

Mikor érdemes gyógypapucsot viselni?

Egy gyógypapucs viselése ajánlott minden napos otthoni vagy utcai használatra, egy könnyű nyári sétára vagy más hétköznapi esetben is. Emellett viszont ha a munkaköröd megengedi, akkor bátran viselheted ott is, különösen akkor, ha gyakran vagy talpon a munkahelyeden. Legyen az egy kórház, egy rendelő, egy iroda vagy akár egy üzlet, egy megfelelő gyógypapucs segítségével tehermentesítheted a lábaidat, komfortosabbá teheted a mindennapjaidat, ráadásul még a megjelenésed is divatos lehet.

 

Mit vegyél figyelembe a vásárlásnál?

Az ideális gyógypapucs sarok része nem túl magas és nem túl alacsony Ez azért nagyon lényeges, mert ha túl nagy szintkülönbség alakul ki ilyen módon, akkor megnő a terhelés a harántboltozaton. Ez pedig például egy egyébként is megsüllyedt lábboltozat esetén tovább ronthat a helyzeten és folyamatos fájdalmat is okozhat. Ha pedig nincs kiemelve a sarok, járás közben húzódhat az Achillesz ín is, amely szintén fájdalomhoz, sőt, akár gyulladáshoz is vezethet. Mindezek fényében a legjobb az, ha 2,5-3 centiméter magas a választott gyógypapucs sarka. A másik fontos dolog amit érdemes figyelembe venni vásárlás előtt az, hogy az adott gyógypapucs milyen anyagból készül. Ugyanis a műanyag vagy műszálas felületek hamar feltörhetik a lábat, nem beszélve a kellemetlen és egészségtelen izzadásról és a rossz szellőzésről. A legideálisabb az, ha a használt alapanyag a minőségi bőr.

 

Több évtizedes igénybevétel sem árthat a lábaknak!

Ha választasz magadnak egy szimpatikus darabot a hazai gyártóktól vagy beszerzel egyet az olasz gyógypapucsok közül, máris zöld utat engedtél az életednek egy olyan komfortzónának, amely kapu eddig zárva voltak. Ezáltal pedig akkor sem kell küzdened a nehéz láb érzéssel és a fáradtsággal, ha egész nap több órát gyalogoltál a munkádból kifolyólag. Nem beszélve arról, hogy ilyen módon a hosszú távú szövődmények kialakulása is elkerülhető, hiszen amint belebújsz egy ilyen papucsba, tehermentesíted a talpadat, a gerincedet és az ízületeidet egyaránt. Ennek hála pedig később majd gond és fájdalom nélkül élvezheted a nyugdíjas éveidet akkor is, ha fizikai munkát végeztél egész életedben.