Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen a jó gyógypapucs? 5 szempont,ami segít választani.

2020. 06. 01. 00:00:00

milyen egy jó gyógypapucs?

Egy jó minőségű gyógypapucs kiválasztása legalább annyira fontos ortopédiai szempontból, mint akár egy utcai cipő esetében. Ha igazán körültekintően körbe járjuk a témát hosszú éveken keresztül is használhatjuk kényelmes lábbelinket, ez azért nem mondható el egy folyamatosan, utcán igénybe vett cipőről. Nem feltétlen kell bármilyen egészségügyi problémával küzdenünk, ahhoz hogy egy sima papucs helyett egy egészségügyi papucs mellett tegyük le a voksunkat. A kényelmes kialakítást, a testhelyzet megfelelő tartását minden további nélkül is élvezhetjük. Miért ne vennél egy olyan otthoni papucsot, amibe még élményszámba is megy az otthoni ide-oda totyogás.

A gyógypapucsok piaca is már rettentő nagyra nőtte ki magát ezért mint mindenhol itt is találkozhatunk a minőség minden fokával ezért érdemes mérlegelni több szempontot. Ebben segít a Bolero Divat legújabb cikke.

Hogyan válasszunk gyógypapucsot?

1.Milyen anyagból készült az eü papucs vagy szandál felsőrésze?

Általánosságban azért elmondható, mivel hogy kényelmi lábbelikről beszélünk a bőr az a legelterjedtebb anyag felhasználások közé tartozik. Fontos megjegyezni, hogy bőr és bőr között is rengeteg minőségbeli különbség lehet. Például egy kiváló nappabőrből készült felsőrész extra puhaságot nyújt magasabb szintre emelve a kényelem érzését. Léteznek, viszont nem csak bőr papucsok, de ezeket érdemes elkerülni messziről.

2.Állítható-e a gyógypapucs?

Mivel alapjában véve nem egy egyedileg tervezett talprészről beszélünk (bár erre is van lehetőség) vélhetően egy papucs vásárlásakor ezért nagyon fontos tényező a megfelelő állíthatóság. Ezzel tudjuk a későbbiekben teljesen „személyre szabni” az új kiszemeltünket. Mindenképpen olyan márkát válasszunk, aminek az összes pántja megfelelően korrigálható a lábméretünkhöz és formához. Próbálás során ezt le tudjuk tesztelni mindenképpen, az online vásárlások esetén alaposan vizsgáljuk meg a termék képet.

3.Hol szeretnénk hordani?

Mivel az egészségtudatos gondolkodás egyre jellemzőbb az emberekre és miért is akarnánk a kényelmet eldobni akár utcán, munkahelyen vagy otthon. Ezért nem mindegy milyen felépítésű szandált, papucsot választunk. Az utcai és munkahelyi használatra egy kopásállóbb talpú megoldást kell választanunk, ami nem mellékesen szükséges, hogy csúszásmentes legyen. Általában a jó minőségű műanyag talpak erre mind képesek.

4.Kivehető-e vagy cserélhető-e a betét?

Mivel a láb izzad és azért jellemzően szeretünk mezítláb hordani egy papucsot otthon mindenképpen fontos szempont, hogy a gyógypapucsba vagy szandálba tervezett betétet megfelelően tudjuk-e tisztítani. Felépítésükből adódóan nyitott lábbelikről beszélünk ezért fokozottan kivannak téve a szálló por, kosz és nedvesség kombinációjának. Ha utca vagy munkahelyi használatra szeretnénk vásárolni akkor elkerülhetetlen, hogy egy kivehető betétes megoldást válasszunk.

5.Milyen kialakítása legyen a gyógypapucsnak? Van-e ortopédiai problémánk?

Elérkeztünk az utolsó pontunkhoz a szempontrendszerünkben viszont talán a legfontosabbhoz. A papucs anatómia kialakítása az, ami miatt egyáltalán gyógypapucson gondolkodik az ember. Ez adja meg azt a pluszt, ami miatt tökéletes lábtartásunk lesz, nem terheljük a gerincünket, ízületünket vagy akár csípőnket. Fontos, hogy a papucs vagy szandál ne legyen túl lapos, de túl magas sarkú sem. Ez azért kiemelkedően lényeges, mert ha a túl nagy magasságbeli különbségek vannak a sarok és az előláb között akkor aránytalanul nagyobb terhelés éri a harántboltozatot. Így, ha amúgy is van esetleg egy kisebb bokasüllyedésünk vagy lúdtalpunk ezzel ronthatunk a helyzeten.

helyes lábtartás gyógypapuccsal

Az ideális sarok magasságot olyan 2 és 3 cm között szokták megállapítani így elkerülhetjük, hogy az Achilles ín húzódjon és fájdalmat okozzon mondjuk egy igénybe vett nap után. A kifejezetten jó gyógypapucs tehát kicsit megemeli a sarkat, de kényelmesen tartja az Achilles ínt