Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen az ideális gyógypapucs?

Milyen az ideális gyógypapucs?
Nem kérdés, hogy a mindennapi komfortérzetünk alapját jelenti az, ha a lábbeli amit egész nap viselünk, minden szempontból komfortos. Különösen igaz ez akkor, ha valaki a munkája vagy a habitusa miatt gyakran van mozgásban van, hiszen ha mindezt egy kényelmetlen vagy nem ideális kialakítású papucsban teszi valaki, hosszú távon érezheti ennek hátrányait a gerincén, az ízületein vagy a csípőjén. Egy megfelelő gyógypapucs segítségével azonban mindezeknek elejét veheted.

Nem mindegy, milyen a gyógypapucs talpa

A gyógypapucsok női darabjai esetében sokszor nagy hangsúlyt fektetnek a gyártók a külcsínre, ám emellett nagyon lényeges maga a talp kialakítása is. Fontos szempont, hogy ne legyen sem túl alacsony, sem pedig túl magas a sarka, a legjobb, ha  2,5-3 centiméter . Hiszen ha túl nagy szintkülönbség alakul ki, akkor megnő a terhelés a harántboltozaton. Ez pedig például egy egyébként is megsüllyedt lábboltozat esetén tovább ronthat a helyzeten és folyamatos fájdalmat is okozhat. Ha pedig nincs kiemelve a sarok, járás közben húzódhat az Achillesz ín is, amely szintén fájdalomhoz, sőt, akár gyulladáshoz is vezethet. 

 

A gyógypapucs alapanyaga is lényeges

Egy gyógypapucs esetében a kialakítás mellett az is lényeges, hogy milyen anyagból készült, ugyanis a műanyag vagy műszálas anyagok hamar feltörhetik a lábat, nem beszélve a kellemetlen és egészségtelen izzadásról és a rossz szellőzésről. A legideálisabb az, ha a használt alapanyag a minőségi bőr, amely nagyban növeli a komfortérzetet függetlenül attól, hogy otthon, a munkahelyeden vagy az utcán viseled a gyógypapucsot. Kiemelten fontos az is, hogy a pántok állíthatók legyenek, ezáltal ugyanis tökéletesen személyre szabható a papucs. Higiéniai szempontból lényeges, hogy a gyógypapucsban található betétet időről időre ki lehessen venni és legyen lehetőség annak megtisztítására. Mivel nyitott lábbelikről van szó, az izzadás mellett a járás során felvert por és egyéb szennyeződések is lerakódhatnak a belső talp részen, amelyet érdemes bizonyos időközönként eltávolítani. Ezáltal tovább fenntartható a komfortérzet.

 

A gyógypapucsok női szekciójának trendje

Ma már a kényelem mellett a gyártók a megjelenésre is nagy hangsúlyt fektettek, amelynek hála a gyógypapucsok sokkal inkább hasonlítanak a divatlapokban található termékekre, mint évekkel ezelőtt. Ennek köszönhetően pedig mindenki megtalálhatja közöttük a számára leginkább tetsző típust, hiszen a pántos, tépőzáras, csatos vagy zár fej résszel rendelkező modellek között igen széles a kínálat az árnyalatok és mintázatok terén is. 

Ha úgy érzed, itt az ideje, hogy egy gyógypapucs nálad is az állandó szett része kell hogy legyen, nézz szét webáruházunkban. A gerinced, a csontjaid és az ízületeid pedig kifejezetten hálásak lesznek azért, hogy leveszed róluk a terhet minden egyes lépésnél egy anatómiai gyógypapucs viselésével.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyógypapucs gyógypapucsok